This website uses cookies. By continuing to use this website, you agree to the use of cookies. More info here
Accept Cookies

THE PHILOSOPHY'S WALK

VIDYASIRIMEDHI INSTITUTE OF SCIENCE, Rayong
Thailand
2016

THE PHILOSOPHY'S WALK

VIDYASIRIMEDHI INSTITUTE OF SCIENCE, Rayong
Thailand
2016

THE PHILOSOPHY'S WALK

VIDYASIRIMEDHI INSTITUTE OF SCIENCE, Rayong
Thailand
2016

With Owner’s vision, As an Institute to educate the new generation to prosper in Science and Technology for Thailand, to create a place/park for CAMPUS’s student–teacher–personnel as well as surrounded public nearby to use for passive recreational activity.

The main objective for the task is the request to create the Place to be a very TRANQUIL environment FOR the user TO be in touch with ONESELF and NATURE. While walking in the place, ONE can leave behind the stress from everyday life of work and study to Contemplate with oneself which may-shall lead to the enlightenment and realization of the NEW KNOWLEDGE for new Creation - Invention – Innovation Thus the walk of The Philosopher’s Trail has derived.

Our criteria for site selection had considered from many aspects that the site must be a very tranquil / quiet space. It must have a good / distinct view  within the campus. The site must situated not too far from the Campus main pedestrian traffic YET it needs to be apart for a certain distant from the everyday main pedestrian circulation.  an approx. 1,600 sq.m.  island in the LAKE closer to the main buildings cluster’ connections had been chosen.

As the chosen plot was not that big, the design had employed many of design strategies to laid down the trail that maximize its experience by stretching – twisting – bending leveling up and down,… The control of visual sequence is by using the combination of  various vegetation with landform design aspects to closed-open the visual aspect of the trail, Thus shall give the ONE concentration as in meditative mode while moving along the path.

Before crossing the bridge to the island’s WALK, a vine covered trellis tunnel were placed as a gateway that receive with a cozy welcome space that open up to the SKY after crossing the bridge.  Once starting the journey, ONE shall scroll their way through series of experience, view to, rested seating space, contemplating area that have a long view out to the lake towards far distant,…. 

 4 Sculptures of    ILLUSION – PERSEVERANCE – INTROSPECTION -  EGO  by National Artist Mr. Chakrabhand Posayagrit had been placed along the trail as a reminder and encouraging to ONESELF of the process “ how shall ONE go through and experience before enlightening of the NEW KNOWLEDGE,…?”  Thus the PHILOSOPHER’s WALK shall fulfil its creation.

Share:
Facebook
Email